Cel mai bun soft pentru CASA DE AMANET, complet, licentiat, foarte usor de utilizat .

Se utilizeaza pentru intocmirea si exploatarea documentelor necesare in cadrul unei case de amanet.
Este o aplicatiile desktop cu baza de date locala dezvoltata pentru sistemul de operare Windows. Aplicatiile de tip  desktop sunt foarte fiabile, poti avea incredere in ele. Acestea pot fi accesate de pe orice computer de tip desktop sau laptop, daca au fost in prealabil instalate pe acestea. Astfel de aplicatii nu au nevoie de o conexiune la internet stabila, ele functionand neintrerupt pe pc-ul tau, chiar si fara internet.
Produsul se livreaza ca atare (asa cum este inregistrat la O.R.D.A) fara a necesita modificari. Serviciile si suportul tehnic se asigura pe durata a 12 luni de la data facturarii.


Date generale : Utilizeaza conceptul de tranzactie (specific aplicatiilor de manevrare a bazelor de date) in sensul ca un numar oarecare de blocuri (lichidarea unui contract presupune:  trecerea in categoria "lichidate", inregistrarea in casa, calculul soldului, etc.) le trateaza ca pe o singura entitate. Astfel NU pot exista "jumatati de drum" in sensul ca unele se aplica si altele nu. Aplicatia salveaza fiecare operatiune executata. 
In cazul in care sistemul "cade" aplicatia se autoverifica si operatiunile neexecutate complet (in cazul in care nu le poate reface) le elimina.
La prima intrare in aplicatie , o data pe zi, se face o copie a bazei de date in subdirectorul "Views" sau pe server - in functie de resursele sistemului dvs. aceste copii trebuiesc sterse progresiv.
Accesarea aplicatiei presupune cunoasterea parolei de operator atribuita de admin(se pot inscrie pana la 255 de operatori);
Modificarea parametrilor presupune cunoasterea parolei de admin;
Securizarea locala este asigurata pe doua nivele :

 • de o baza de date care o "vede" doar aceasta aplicatie, neputand fi deschisa cu alte utilitare;
 • in cazul ca totusi baza de date a fost violata sau s-a apelat la un istoric (in cazul in care mediul de stocare a fost afectat), aplicatia sesizeaza modificarea bazei de date si solicita parola pentru a continua.

Totodata este eliminata posibilitatea de intoarcere in timp. Operatorul nu poate sa incheie contracte preferentiale (la date stabilite functie de interesul sau).

Dezvoltare: Aplicatia se dezvolta functie de cerintele legisative care opereaza in Romania. Dezvoltarea pe baza cerintelor clientului sunt posibile atata timp cat nu incalca prevederi legale, sunt posibile din punct de vedere tehnic(agreate de producator) si implica costuri suplimentare din partea clientului. 

Serviciile si suportul tehnic presupun:

 • -utilizarea de aplicatii de acces la distanta agreate de producator fara costuri suplimentare din partea clientului;
 • -instalare aplicatiei pe  hardware-ul  clientului,  inclusiv interfatarea perifericelor necesare(imprimante, scanere, case de marcat, etc). Perifericele trebuie sa aiba drivere suportate de sistemul de operare;
 • -instruire initiala si continua a personalulu care opereaza aplicatia; 
 • -furnizarea/instalarea upgrade, update fara costuri ;

ATENTIE! La proiectarea programului s-au avut in vedere urmatoarele :

 • -modelele contractelor sunt preluate din machete. Exemple:  
  • A-cu comision recalculabil- Comisionul se plateste la prelungire sau lichidare pentru perioada efectiva cat un bun a fost amanetat (a fost depozitat in amanet), Aplicatia recalculeaza automat comisionul si tine cont de  perioada minima setata, respectiv, comision minim. Aplicatia lucreaza cu doua procente de comision (pentru perioada contractuala, pentru depasire);
  • B-fara recalcularea comisionului- Comisionul se plateste la prelungire sau lichidare pentru intreaga perioada contractuala, Aplicatia NU recalculeaza comisionul.  Aplicatia lucreaza cu doua procente de comision (pentru perioada contractuala, pentru depasire);
  • C-cu plata comisionului anticipat-Aplicatia calculeaza si retine comisionul datorat din creditul acordat pe baza procentului si a perioadei stabilite.  Aplicatia lucreaza cu doua procente de comision (pentru perioada contractuala, pentru depasire);
  • E-cu gratie initiala-Aplicatia NU calculeaza si retine comision pe perioada contractuala (comision 0%). Daca perioada contractuala este depsita de client, aplicatia reface calculele pentru intreaga perioada. Se foloseste la inceputul perioadei sau cu ocazia unor promotii.
  • F-cu comision recalculabil cu amanarea platii comisionului la final- la prelungire comisionul se plateste pentru perioada prelungita. La lichidare comisonul se plateste pe perioada efectiva cat un bun a fost amanetat (a fost depozitat in amanet), Aplicatia recalculeaza automat comisionul si tine cont de  perioada minima setata, respectiv, comision minim. Aplicatia lucreaza cu doua procente de comision (pentru perioada contractuala, pentru depasire);
  • G-cu comision NErecalculabil cu amanarea platii comisionului la final- la prelungire comisionul se plateste pentru perioada prelungita. La lichidare comisonul se plateste pe intreaga perioada contractuala.Aplicatia NU recalculeaza comisionul pentru perioada contractuala. Aplicatia lucreaza cu doua procente de comision (pentru perioada contractuala, pentru depasire);
   cu comision recalculabil.

A! Aplicatia se livreaza cu machete de contract standard concepute de specialisti in domeniu(avocati). Acestea se pot modifica functie de cerintele utilizatorului atat cu privire la  continut cat si ca forma, cu un editor html.

 • -in calculul zilelor , la editarea unui contract nou , sunt incluse atat ziua incheierii contractului cat si ziua de lichidare a contractului.
 • -in cazul in care contractul se prelungeste , termenul curge din ziua urmatoare in care acesta ar fi fost lichidat normal.
 • -aplicatia tine cont si calculeaza comisionul in cazul depasirii termenelor, atat la prelungire cat si la lichidare .
 • -in cazul in care contractul se lichideaza inainte de termenul inscris pe acesta, comisionul se calculeaza integral sau la zi in functie de setare.

 

NOTA- Pentru inceput, un utilizator nefamiliarizat cu aplicatia, este bine sa introduca date in campul activ(unde vede prompter-ul ), iar trecerea intr-un nou camp sa se faca cu tasta -ENTER(unde necesita validare)/TAB - si nu cu mouse-ul .

Aceasta documentatie nu cuprinde toate aspectele sau functionalitatile aplicatie dat fiind faptul ca unele sunt intuitive. Personalul de suport va va lamuri aspectele care nu sunt cuprinse aici.
Este posibil ca aplicatia sa contina mult mai multe facilitati decat cele prezentate in aceasta documentatie dar niciodata mai putine.


- asigura editarea mai multor tipuri de contracte (cu recalculare de comision, fara recalculare de comision, cu plata anticipata a comisionului, contracte speciale-pentru auto, contracte promotionale, contracte recalculabile/nerecalculabile cu amanarea platii comisionului la prelungire, etc.), urmarirea, prelungirea, inchiderea, vizualizarea si tiparirea acestora. Editeaza si tipareste registrul de casa, inventarul materialelor si al aurului, jurnalul vanzarilor, inchiderilor, prelungirilor si lichidarilor, al contractelor emise, jurnalul operatiunilor cu metale pretioase, jurnalul contractelor neonorate, fluxul financiar(cash flow), recuperarile de creante, documentele de sfarsit de zi/luna precum si multe alte rapoarte. Tipareste contractul de amanet pe orice tip de imprimanta (inclusiv duplex). Se poate lega cu orice casa de marcat uzuala si interconecta cu un soft specializat de vanzare bijuterii si/sau electronice.

     
Atentie!
 • Serviciile de instalare/configurare/setare/instruire NU SUNT GRATUITE (achizitia acestui pachet presupune  softul  la cheie)
 • Se instaleaza sub sistemul de operare Windows (minim Windows 7, o varianta mai avansata constituie un avantaj). Update-ul si suportul tehnic sunt gratuite timp de 1 an de zile, apoi abonamentul este de 250 lei/an (nu este cuprinsa in abonament trecerea de la neplatitor TVA la platitor si viceversa, acestea facturandu-se separat cu 250 lei; de asemenea abonamentul include maxim o reinstalare de soft/an, restul se factureaza cu 25 euro la cursul zilei).
 • Instalarea se face pe hardware-ul dvs.
 • Write a review

  Note: HTML is not translated!
     Bad           Good

  Sansa Amanet(Soft/program pt. CASA DE AMANET)

  • 850.00Lei

  • Ex Tax:850.00Lei